خبرنگار باید با واقعگرایی و واقعبینی مسائل روز را اطلاعرسانی کند
به گزارش «پایگاه تحلیلی خبری موج ما»، حجتالاسلام والمسلمین محمد رضایی رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی فارس در نشست خبری با خبرنگاران با اشاره به فرا رسیدن 12 مرداد، سالروز تشکیل این شورا و همچنین 17 مرداد روز خبرنگار گفت: این دو مناسبت بهصورت جدی با هم در ارتباط و در انجام رسالت مشترک هستند.
وی با بیان اینکه روز خبرنگار یک جریان بسیار مهم و یک عامل جریانساز ارزشمندی میتواند باشد که در نظام اسلامی جایگاه خاص خود را دارد افزود: در دنیا بشر همیشه قبل از دسترسی به علوم و فنون کنونی به دنبال این بود که به شکلی اطلاعات و خبرهایی که در سطح جامعه است، را اطلاعرسانی کند و عموم را در جریان آن قرار دهد که به طرق گوناگون این کار انجام گرفت.
رسالت خبرنگار حلقه واسط بین واقعیتها و مخاطبین است
رضایی ادامه داد: اما اکنون با توجه به پیشرفت علم رسالت خبرنگار سختتر و سنگینتر است یعنی دیگر خیلی وقت برای تحلیل خبر یا واقع بودن خبر را ندارد بلکه باید با آن تیزبینی، واقعگرا، واقعبین بودن که باید داشته باشد در کوچکترین و کمترین زمان خبر را بگیرد و مخابره کند در غیر این صورت از دنیای اطلاع رسانی عقب میماند.
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد فارس با بیان اینکه رسالت خبرنگار حلقه واسط بین واقعیتها و مخاطبین است، افزود: یعنی یکسری جریانها و واقعیتهایی در جامعه به وجود میآید و خبرنگار باید در وسط این واقعیتها بگیرد و به عنوان یک واسطه به مخاطبین که عموم جامعه هستند مخابره کند که این کار سنگین و ارزشمندی است.
وی در ادامه سخنان خود با اشاره به رسالتهای شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی که در ابتدای پیروزی انقلاب در سال 59 به دستور امام راحل تشکیل شد گفت: تعظیم شعائر انقلاب یکی از مسائل بسیار مهمی است که هر انقلابی باید بدان توجه کند لذا برخی از مواقع یکسری انقلابهایی به وجود میآید که به مرور زمان خط سیر خود را از مردم جدا میکند که این غفلت از مردم، در حقیقت شرکت در مراسم ختم یک انقلاب است، از همین جهت امام دستور میدهد که نهادهایی جهت حفظ توجه انقلاب به مردم تأسیس شود و آن چیزی که انقلاب را به وجود آورد، به عنوان یک عامل اصلی که میتواند تداومبخش انقلاب باشد، بدان توجه شود.
مراسم مربوط به انقلاب را یک مناسک میدانیم
رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی فارس با تأکید بر اینکه برای تداوم انقلاب باید مردم وجود داشته باشند، گفت: برای اینکه این کار انجام شود باید در قالب خاصی حرکت عظیم مردمی همواره یادآور شود.
وی با بیان اینکه ما مراسم مربوط به انقلاب را یک مناسک میدانیم یعنی نمیتوان یک حضور میلیونی در ارتباط با تأیید یک حرکت و پیشتیبانی از یک انقلاب به وجود آید و اسم آن را مناسک نگذاریم، گفت: برخیها منظور از مناسک را به حج و اعمال آن میدانند، در حالی که تعظیم شعائر انقلاب، مناسکی است که هر سال باید برگزار شود یعنی این رسالت هم متوجه شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی است.
رضایی ابراز کرد: وقتی که شعار مردم ابتدای انقلاب و وعدههای رهبران آنها به فراموشی سپرده شود، یعنی باید مراسم ختم آن انقلاب برگزار شود لذا برای یادآوری و عدم غفلت از این موضوع همواره ما نیاز داریم آنچه که باعث شد انقلاب به وجود آید، بدان توجه کنیم.
وی با تأکید بر اینکه در برنامهها و مراسمهای انقلاب نیاز به استراتژی داریم، گفت: امروز نمیتوانیم با چهار شعار کم محتوا یا یک کار شکلی و گذرا مردم را پشت انقلابمان نگه داریم و آن احساس خوبی که مردم داشتند را در ارتباط با انقلابمان با شعارهای جزئی، گذرا، بیمحتوا و فقط در قالب شکل نشان دهیم.
رضایی تأکید کرد: ما نیاز داریم برای آنچه که نظام بر ما محول کرده را یک استراتژی تعریف کنیم یعنی مراسم که برگزار میشود باید استراتژی داشته باشد.
امروز یک تقابل جدی میان ارزشهای دینی و ضدارزشها وجود دارد
این مقام مسئول با یادآوری اینکه امروز یک تقابل جدی میان ارزشهای دینی و ضدارزشها وجود دارد، گفت: تزویری که در اختیار استکبار است، در یک تقابل جدی با ارزشهای انسانی و الهی قرار گرفته است و با آن بدون برنامه نمیتوانیم مقابله کنیم و حتماً نیاز به برنامه دارد که آن شیرینیها و عظمت انقلاب را به وسیله آنها حفظ کنیم.
وی با اشاره به عواملی که موجب عملیاتی شدن این استراتژی میشود، عنوان کرد: برای عملیاتی شدن این استراتژی باید به بحث تأکید پیوند بین نسلها در برگزاری مراسمها توجه شود یعنی ما باید مراسم را به شکلی برگزار کنیم که بتوانیم آنچه که خاص نسلها است را با توجه به وضعیت کنونی بپردازیم.
رضایی، ارتقای سطح کیفی برنامهها با توجه به اقشار و ردههای مختلفی که در جامعه وجود دارد، را از دیگر عوامل این مسئله دانست و گفت: ما نمیتوانیم بدون توجه به سطح کیفی برنامههای خود و مخاطبان برای آنها برنامه داشته باشیم.
برنامهها و فعالیتها بر محور پژوهش و آموزش
رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی فارس با تأکید بر اینکه برنامهها باید نظاممند شوند، گفت: این برنامهها و فعالیتها بر محور پژوهش و آموزش در شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی صورت میگیرد.
نوآوری در برگزاری مراسمها، محور قرار دادن اندیشه امام و رهبری و شهیدان، استفاده از ظرفیتهایی که وجود دارد یعنی توسعه زیرساختهای فرهنگی و عقیدتی جامعه جهت حفظ ارزشها، استفاده از نیروهای جوان متعهد و انقلابی از جمله فعالیتهایی بود که وی از آنها نام برد.
برنامههای انقلاب اسلامی بهصورت کیفی برگزار شود
رضایی با بیان اینکه اگر بخواهیم برنامههای انقلاب اسلامی بهصورت کیفی برگزار شود، باید به چند مورد توجه کنیم، گفت: توجه به تنوع نیازهای نسلها در چینش برنامهها، توجه به شاخصهای کیفی برنامهها برای ردههای سنی و اقشار مختلف، بهرهگیری از تبلیغات مؤثر و گسترده، توجه به فرهنگ، آداب و رسوم در تعیین شعارها و تبلیغات و مراسم،
اتخاذ مناسبات قومی و محلی، ایجاد مدل فرهنگی مناسب برای بحث برگزاری برنامهها، بخشی از مسائلی است که باید بدان توجه شود.
رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی فارس با یادآوری اینکه نهادهای مختلفی در این شورا عضویت رسمی دارند، گفت: آیتالله جنتی بهعنوان رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی و نماینده ولی فقیه هستند و در استانهای مختلف نیز نمایندگانی چون استانداران، شورای سیاستگذاری ائمه جمعه، بسیج، ستاد کل نیروهای مسلح، سازمان ورزش و جوانان، سپاه، صدا و سیما، آموزش و پرورش، جهادکشاورزی، دانشگاهها، اعضای شورای فرهنگ و شورای اسلامی و غیره از جمله اعضای این شورا هستند.
وی با اشاره به رسالت اصلی این شورا عنوان کرد: شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی برگزاری مناسبتها و مراسمهای مربوط به انقلاب را عهدهدار است و در برخی مواقع نیز اعلام موضع داخلی و خارجی نظام از طریق این شورا صورت میگیرد.
رضایی در پایان خاطرنشان کرد: چند ستاد مانند انتفاضه و قدس، برگزاری مراسم 13 آبان، ارتحال امام، 15 خرداد، 9 دی، دهه فجر و مناسبتهای دیگر از جمله ستادهای زیرمجموعه این شورا هستند.